Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi bu yıl ilk mezunlarını verdi. Eğitim merkezinin spor salonunda düzenlenen törene AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, polis müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Mehmet Ali Şahin, 8-9 yıl önce teşkilatta polis memurlarının yüksek tahsil oranının yüzde 21'lerde olduğunu, şu an ise bu rakamın yüzde 90'lara ulaştığını açıklayarak, "Bu durum iftihar verici. Emniyet teşkilatımız aynı zamanda teknolojiyi en iyi kullanan kurumlarımızın başında geliyor. Çağımız değişim ve dönüşüm çağı. Ancak bu gelişmeler yeni suçlarında ortaya çıkmasını sağlıyor. En karmaşık olayları en kısa sürede emniyet teşkilatımız çözme başarısı gösteriyor. Şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılmasında ülkemizdeki oran yüzde 95'tir, bu rakam dünya ortalaması üzerindedir. Bu durum teşkilatımızın teknolojiyi çok iyi kullandığının en büyük göstergesidir" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise "Teşkilatımız için en önemli şey eğitimdir. Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personel ile verilebileceği gerçeğinden hareketle, bünyemizde bulunan 40 eğitim kurumunda yaklaşık 24 bin öğrencimizin bu projeksiyon ışığında eğitimine büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Dönem birincisi Aşkın Yılmaz yaş kütüğüne plaket çakarken, Şahin hediyeler verdi. Daha sonra 149 öğrenci polis yemin ederek mesleğe adımlarını attı.



BD(MÇ/SS)