Kaza, saat 15.30 sıralarında Orhangazi-Göl yolu Akharem Köyü kavşağında meydana geldi. Orhangazi’de tornacılık yapan Ahmet Akın, Akharem Köyü'ndeki evinden kendisine ait plakasız motosiklet ile İznik Gölü sahiline inerek serinlemek için suya girdi. Bir süre göl kenarında kalan Akın, daha sonra motosikletine binerek köyüne gitmek için Akharem Kavşağından yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Gölyaka yönünden gelen ve Heceler Köyü muhtarının oğlu olduğu belirlenen Salih Karabıyık'ın (22) kullandığı 16 KL 349 plakalı kamyonet kavşaktan karşıya geçmek isteyen motosiklete çarptı.

Kontrolden çıkan kamyonet yol kenarındaki bahçenin çitine çarparak durabildi. Kaza sonrası motosiklet sürücüsü Ahmet Akın feci şekilde ölürken, kamyonette yolcu olarak bulunan Süleyman Uçak (40) hafif şekilde yaralandı. Süleyman Uçak ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Kazayı haber alır almaz olay yerine gelen Ahmet Akın’ın oğlu İbrahim Akın ise babasının ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Kamyonet sürücüsüne tepki gösteren ve sinir krizleri geçiren İbrahim Akın’ı yakınlarını jandarma ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Orhangazi’de tornacılık yapan 2 çocuk babası Ahmet Akın’ın cenazesi cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

HB (FK/RT)