SP lideri Mustafa Kamalak, Konya'da partisi tarafından verilen itfar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde Ak Parti hükümetini eleştiren Kamalak, "AK Parti ile aramızda amaç farkı var. Türkiye'yi, AB'ye yama yapabilmek için, AB Bakanlığı'nı kurmuşlardır. AB dediğin bir haçlı kulübüdür. Biz ise hayır diyoruz. İslam birliği diyoruz. İslam birliği için de 'D8'leri kurmuş durumdayız" dedi.

'SURİYE ATEŞ ÇEMBERİ DURUMUNDA'

Suriye olaylarına da değinen Mustafa Kamalak, Türkiye'nin Suriye'ye kardeşce davranmadığını öne sürdü. Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Suriye, ateş çemberi durumunda. Türkiye, kardeşhane davransaydı, şu an ki başına örülmek istenen çorabı baştan yırtar atardı. Biz milli görüş olarak uyardık. Yapmayın dedik, Esad'ı de uyardık. 'Haçlılar, islam coğrafyasına ayak basmasın' dedik. Ama Ak Parti iktidarı, ne pahasına olursa olsun, Suriye'ye girmek için can atıyordu. Döndü batılıları uyardı. Neden yavaş davranıyorsunuz, neden müdahale etmiyorsunuz, Suriye'de petrol olmadığı için mi diyordu? Tam bu sırada, beklenmedik bir şey oldu. Savaş için bir de bahanemiz çıkmıştı Türk uçağı düşürülmüştü.''

'UÇAĞI YAPANLAR MI DÜŞÜRDÜ'

Malatya’dan havalanan RF-4E Phantom tipi keşif uçağının 23 Haziran günü Hatay’ın güneybatısında düşürülmesiyle ilgili eleştirilerde bulunan Mustafa Kamalak, ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, füze tarafından vurulduğunu açıkladığını hatırlattı. Uçak olayındaki ilk gerçeğin füzeyle vurulmadığının ortaya çıkması olduğunu ifade eden Kamalak, şunları söyledi:

''2'nci  gerçek, uçağımızın uçaksavarla da düşürülmediğidir. Peki nasıl düştü o zaman, bilemiyoruz. Ama endişemiz şudur, yoksa bu uçağı yapanlar veya tamir edenler kumandayla kilitlemiş olmasın. 3'üncü gerçek mevcut iktidarın bizzat Milli Savunma Bakanı tarafından yapıldı. Ne diyordu Bakan, 'otopsi raporları sonuçlandı.Şehit pilotlarımızda kurşun izine rastlanmamıştır' denildi. En önemli açıklamayı Genelkurmay Başkanı yaptı. Teşekkür ediyorum kendilerine, 'Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen Türk uçağı' sayın Genelkurmay Başkanı, demek istiyor ki, her ne kadar belirli Bakanlar tarafından uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü iddia ediliyorsa da, ben o kanaatte değilim. Eğer yanlış anlıyorsam çıkıp açıklama yapmaları lazım.''  

HD(İA/SSA)