Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Enes Nas, Esentepe Yerleşkesi'nde yapılan sınavlarda gözetmen olarak görevlendirildi. Nas, geç kalınca görevli olduğu Endüstri Mühendisliği Bölümü binasına koşarak gitmek isterken, bira nda yere yığıldı. Çevreden yetişenler tarafından ilk müdahalesi yapılan Enes Nas, üniversitede bulunan mediko sosyal tesislerine kaldırıldı. Burada kalp krizi geçirdiği ve şuuru yerinde olmadığı belirtilen araştırma görevlisi özel otomobil ile özel bir hastaneye götürüldü.

Özel hastanede yapılan ilk müdahelede Enes Nas'ın beynine oksijen gitmediği için ödem oluştuğu belirlenince hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. 2 hafta boyunca yaşam mücadelesi veren Enes Nas yaşamını yitirdi. Yakınları Enes Nas'ın kalbinin delik olduğunu ve küçük yaşta kalp ameliyatı geçirdiğini söyledi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman ile Üniversite ögretim görevlileri tarafından hastaneden cenazesi alınan genç araştırma görevlisi toprağa verilmek üzere memleketi Samsun’a gönderildi.

"AMBULANS YOKTU"

Genç araştırma görevlisinin fenalaştıktan sonra hastaneye özel otomobil ile sevk edilmesi, 55 bin öğrenci 2 bin akademik personelin bulunduğu haftasonları da çesitli sınavların yapıldığı binlerce kişinin sınavlara girdigi Sakarya Üniversitesinde tartışmaya neden oldu.

Rektör Prof.Dr.Muzaffer Elmas, üniversitenin kampüsünde ambulans olmadığını belirtirken, "Bunun nedeni 112 ambulansının ihbarlara 4-7 dakikada gelebilmesi. 'Ambulans olmaması üniversite için eksiklik mi?' derseniz bunun sorgulanması gerek. Sadece Sakarya Üniversitesinde değil bir çok üniversitede ambulans bulundurulmuyor" dedi.



ZT(MB/İD)