Kadına yönelik cinayetler ve şiddete dikkat çekmek amacıyla kurulan 'Al Yazmalım Anıtı' önünde basına açıklama yapan meclis üyesi kadınlar, boyunlarına kırmızı eşarp bağladı.

ERKEKLERDEN DÖVİZLİ DESTEK

Anıta çelenk bırakan kadınlar, ellerinde 'Uzakta aramayın tehlike evin içinde', 'Anneni seviyor, eşini dövüyorsun', 'Hiç kimsenin namusu olmayacağım' yazılı dövizler taşıyıp, 'Kadına Şiddete Hayır' sloganı attı. Açıklamada meclis üyesi kadınların eşleri ve arkadaşları da 'Kadına yönelik şiddet erkeklikse biz erkek değiliz', 'Kadına şiddetin bedeli 36 bin avro mudur', 'Şiddetle barışmayacağız' yazılı dövizler taşıyarak kadınlara destek verdi.

EĞİTİMSİZ KADIN ŞİDDET MAĞDURU

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Koordinatörü Fatma İyibilgin, Türkiye'de 42 il, 126 ilçede 3 bin 252 kadınla yüz yüze görüşülerek hazırlanan rapora göre, her 100 kadından 47'sinin şiddete uğradığını söyledi. Her 4 kadından birinin 'Kol kırılır yen içinde kalır' düşüncesiyle uğradığı şiddetten kimseye bahsetmediğini dile getiren İyibilgin, araştırmada eğitimsiz kadınların daha çok şiddet gördüğünü ve eğitimsiz erkeklerin şiddet uyguladığını söyledi.

EYLEM PLANI HAZIRLANMALI

Fatma İyibilgin, kadına yönelik şiddetle mücadele için kapsamlı bir eylem planının hızla hayata geçirilerek, toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yazılı ve görsel basına da sorumluluk düştüğünü aktaran İyibilgin, haberlerde tecavüzü erotize edici tutumlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.