Olay, geçen nisan ayında, Gümüşpala Ticaret Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Muhasebe öğretmeni olan Gülçin Uğur, teneffüs zilinin ardından sınıfına girip derse başladı. Uğur, zilden yaklaşık 15 dakika sonra sınıfa girerek derse katılmak isteyen kız öğrencisi N.A.’ya ders saatlerine neden uymadığını sorup, uyardıktan sonra yerine oturmasını istedi. Ancak öğretmenin tavrına kızan N.A., sınıfı terk ederek dışarı çıktı.

Bir gün sonra bu kez N.A.’nın ağabeyi S.A., annesi G.A., başka bir sınıfta ders yaptığı sırada içeriye girerek Gülçin Uğur’la tartışmaya başladı. Öğrencilerin gözleri önünde, annesi G.A. ile birlikte kadın öğretmenin üzerine yürüyen S.A. iddiaya göre, “Çakal, sen kız kardeşimi sahipsiz mi sandın. Sana bunun hesabını soracağım. Senin kelleni alacağım” diye bağırıp tehdit ederek üzerine yürüdükten sonra itti. Sınıftaki öğrenciler araya girerek Gülçin Uğur’un zarar görmesini engelledi.

POLİS KORUMAYA ALDI

Saldırının ardından önce karakola başvuran Gülçin Uğur, ardından da savcılığa giderek öğrencisinin ağabeyinden ve annesinden şikayetci olarak hukuk mücadelesi başlattı. Bu sırada kendisine yönelik tehditlerin devam etmesi üzerine Gülçin Uğur, evinin bulunduğu bölge karokolundaki polislerce koruma altına alındı.

VELİLERE DAVA AÇILDI

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından S.A. ile annesi G.A. hakkında, Sulh Ceza Mahkemesi’nde, 'tehdit, hakaret ve basit yaralama' suçlarından dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Gülçin Uğur, “Öğrencime derse, bana ve arkadaşlarına saygısı olmadığı için kızdım. Sonrasında da aile üyeleri geldi ve bana saldırdı. Şimdi korku içerisinde yaşıyorum, acaba saldıracaklar mı diye. Ama yılmayacağım ve mücadeleme devam edeceğim. Bu tür pervasızlıkların yaşanmaması için öğretmenlere sahip çıkılmalı” dedi.



TY(İÖ/AAA)