Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturulan cinayet olayıyla ilgili gözaltında tutulan olayın zanlısı Öner B., ile öldürülen Diyar B.’nin eşi Fevzi B., ile arkadaşı Yusuf A.’nın sorguları tamamlandı. Poliste sorgulanan ve cinayet işlerken tıp merkezinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen Öner B., poliste “susma” hakkını kullandı.


Öte yandan cinayet olayının azmettiricisi olma şüphesiyle gözaltına alınan koca Fevzi B., ise polise 3 sayfalık bir ifade verdi. Eşiyle 2006 yılında Fethiye’de tanıştıklarını ve birbirlerini severek evlendiklerini söyleyen Fevzi B., “Onunla evlendik. Kurtköy’e yerleştik. İki çocuğumuz oldu. Zamanla aramızdaki kültürel farklılıklardan dolayı tartışmalar çıkıyordu. 2011 yılında boşanmaya karar verdik. Bu arada eşim tartışmalarımız yüzünden bir günlüğüne evi terk ederek sığınma evine gitti. Ancak bir gün sonra orada yaşayamayacağını söyleyerek geri döndü. Aramızdaki tartışmalardan çocukların etkilenmemesi için ben çalıştığım Dükkanda yatıyor kalkıyordum. Eşimin benden boşanmak için 15 bin lira istedi. Bu isteğini avukatım aracılığı ile kabul ettim. Avukatıma istediği parayı avukatıma 3 ayrı çek halinde vererek bu işi bitirmesini istedim. Eşim bir gün önce Zeytinburnu’ndaki akrabalarının yanına gitmişti. Avukatımla orada görüşecekti” dedi.


Polisteki ifadesinde 6 Mart 2012 tarihinde avukatının kendisini aradığını söyleyeyen Fevzi B., “Avukatım, eşimle konuştuğunu ancak onun boşanmaktan vazgeçerek 30 bin lira para istediğini söyledi. Ben de ona o kadar param olmadığını söyleyerek telefonu kapattım” diye konuştu.


“TIP MERKEZİNDEN ARAYIP HABER VERDİLER”


Eş Fevzi B., olaydan önce zanlı Öner B., ile birlikte olduğunu söyleyerek “Öner, bana eşimin kendisini sürekli telefonla aradığını evliliğimizin bozulmasından sorumlu tuttuğunu söyledi. Aramızda böyle bir konuşma geçerken tıp merkezinden telefonla arayan bir görevli, eşimin bavullarla geldiğini onları bırakarak çıktığını onları alıp almayacağımızı sordu. Ben almayacağımızı söyledim. Bu sırada Öner B., bizim yanımızdan ayrıldı. Eşimin öldürülmesiyle ilgili bir bilgim yok” dedi.


İLK EŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ


Öte yandan Fevzi B.’nin 1982 yılında ilk eşini bıçaklayarak öldürdüğü tespit edildi. Ümraniye Jandarma bölgesinde işlenen cinayetin ardından yakalanan ve 10 yıl hapiste yattıktan sonra şartlı tahliye yasası ile serbest kalan Fevzi B.’nin bir yıl sonra ikinci kez evlendiği belirtildi. Bu evliliği bir yıl süren ve boşanan Fevzi B.’nin son olarak öldürülen Diyar B. ile evlendiği belirlendi.


ZANLI VE AİLESİNİN YANINDA KALMIŞ


Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada öldürülen Diyar B.’nin eşiyle kavgalı olduğu dönemlerde sık sık zanlı Öner B.’nin evinde kaldığını tespit etti. Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Öner B. ve ailesinin eşiyle kavga eden Diyar B.’yi çocukları ile birlikte misafir ettikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan Öner B., Fevzi B., ile Yusuf A. Pendik Adliyesi'ne sevk edildi.