Bodrum'un en görkemli festivallerinden biri olan 8'inci D-Marin Klasik Müzik Festivali, dün akşam dünyanın en ünlü tenorlarından Jose Carraras'ın verdiği muhteşem konserle başladı. Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu, sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran'ın üstlendiği 8'inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nde Carreras, dünyaca ünlü şef David Gimenez yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile birlikte sahne aldı. Ünlü tenora, uluslararası başarılarıyla tanınan soprano Simge Büyükedes eşlik etti.

Carreras ve Büyükedes'in performansları, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. İki saat süren konser sonunda ünlü tenor Jose Carreras, dakikalarca ayakta alkışlandı. Konseri, yaklaşık 5 bin kişi büyük bir keyifle izledi.

Festival kapsamında bu akşam viyolanın yaşayan en büyük ismi olarak adlandırılan Yuri Bashmet, dünyanın en iyi oda orkestralarından biri olan Moskova Solistleri ile birlikte ilk kez Bodrum'da müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin ilk çocuk orkestrası 'Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası' 17 Temmuz'da, flamenkonun efsane gitaristi Jose Maria Gallardo Del Rey ve Antonio Marquez Dans Kumpanyası'na eşlik edecek.

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin 18 Temuz'taki kapanış konserinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 2'nci senfonisi olan 'Mezopotamya Senfonisi'ni şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde izleyicilerin beğenisine sunacak. Orkestra sanatçıya, Çaykovski'nin 1 No'lu Konçertosu'nda eşlik edecek. Ardından, 'Mezopotamya Senfonisi'nin Bodrum prömiyeri gerçekleştirilecek. Carolina Eyc (theremin), Bülent Evcil (bas flüt) ve Çağatay Akyol'un (bas blok flüt) solist olarak yer alacağı konserde Bodrumlu müzikseverler unutulmaz bir finale tanık olacak.



SŞ(AÖ/SS)