Batman Valisi Ahmet Turhan, Kozluk İlçesi yakınlarında jandarmanın 'Dur' ihtarına uymayan su kanalına uçan minibüste Hakan Piral'ın boğularak öldüğünü söyledi. Ele geçirilen araçta çok sayıda kaçak sigara bulunduğunu belirten Vali Turhan, olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı kaydetti. Vali Turhan, jandarmanın 'Dur' ihtarına rağmen kaçan araca güvenlik görevlilelerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığını anlatırken, şöyle dedi:

"Olayda ikiden fazla araç söz konusu. Sigara kaçakçılarından biri araçla köy yoluna girince panikle sulama kanalına düşmüş. Olayda yaşamını yitiren Hakan Piral boğularak ölmüş. Üzerinde kurşun izinin olup olmadığı sonradan anlaşılacak. Fakat ilk etapta herhangi bir kurşun izinin olmadığı şeklinde bilgi aldık. Diğer yaralı 3 kişinin tedavisi sürüyor. Sigara kaçakçılığıyla bağlantısı olan 9 kişi gözaltına alındı. Araçta çok sayıda kaçak sigaraya da el konuldu."

Bölgede bulunan çiftçi Emin Ekici, olaya şahit olduğunu belirterek, "Sabah erken saatlerdi. Hızla köy yoluna giren bir aracı fark ettim. Araç kanala düştüğünde bir kişi ölümüştü, bir de yaralı vardı. Araç ters halde sulama kanalındaydı. Aracın içinde çok sayıda kaçak sigara vardı. Yaralıyı kurtarmak için biran önce yardım isteyip hastaneye kaldırdık" dedi.



AA(GG/İD)