Dün akşam saatlerinde ara ara sağanak şeklinde yağan yağmur, bugün saat 06.00 sıralarında yerini kara bıraktı. Sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle birlikte, yerler ıslak olduğu için bazı bölgelerde buzlanmaya meydana geldi. Bornova İlçesi'nin Evka-4 Mahallesi'nde yaşayanlar, bu durumdan habersiz işlerine gitmek için otobüs duraklarına geldiklerinde, boşuna bekledi. Yaklaşık 1.5 saat durakta bekleyen vatandaşlardan bazıları, otobüsün gelmemesi üzerine evlerine geri döndü. Sabah evden çıkan bu bölgedeki öğrenciler de okullarına ulaşmakta zorlandı. Bir süre sonra belediye ekipleri, en çok sorun yaşanan Ahmet Arvasi Caddesi üzerinde tuzlama çalışması yaptı. Böylece araç trafiğinin akışı normale döndü.

Yüksek rakımlı bölgelerden bir diğeri olan Evka-3 Mahallesi'nde de her yer beyaza büründü. Bunun dışında İzmir'in Balçova İlçesi civarına ve bazı dış ilçelere de kar yağdı. İzmir'in çevresindeki tepeler de beyaz örtüyle kaplandı.

ZİNCİR TAKILMASI İSTENDİ

Hayatı olumsuz etkileyen buzlanma İzmir- Manisa Karayolu'nda da etkisini gösterdi. İzmir'den Manisa yönüne zincirsiz araç geçişine izin verilmedi. Trafik ekiplerince yapılan anonslarla, sürücülere araçlarına zincir takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Buzlanmaya hazırlıksız yakalanan sürücülerin birçoğu araçlarını yol kenarına çekerek zincir taktı. Kar ve buzlanmaya alışkın olmayan İzmirli bazı sürücüler ise araçlarında zincir bulunmadığı için geri döndü. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu iki saat sonra yol araç trafiğine açıldı.

KÖ(AÖ/COŞ)