Bugün, saat 14.00 sıralarında, Konak’taki Eski Sümerbank Binası önünde toplanan yaklaşık 100 kadın, 'Kürtaj hakkımız engellenemez', 'Elini bedenimden çek', 'Kuluçkaya kendin yat' sloganları atarak Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na yürüdü. Kadınlar, burada, polis tarafından kurulan barikatın önüne kadar geldi. Barikat önünde grup adına yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kürtaj karşıtı hareket başta ABD olmak üzere ciddi biçimde arttı. Kapitalizmin krizini aşamayanlar çareyi nüfus artışında görüyor. Doğum kontrolü ve kürtaj hakkı, kendi bedenimiz üzerindeki egemenlik hakkımızın bir parçasıdır. Kadın bedeni üzerinde ne erkeğin ne toplumun ne devletin herhangi bir tasarrufu yoktur. Kürtaj cinayet değildir, asıl olarak kürtajı yasaklamak, kadın ölümlerini arttırmak demektir. Ülkemizde sağlıkta dönüşüm uygulamaları ile kadınların gebeliği önleme hizmetlerine ulaşması ve kürtaj hakkından yararlanması güçleştirilmektedir. Sezeryan ise bir doğum yöntemidir. Doğumun ne yolla yapılacağı annenin ve çocuğun sağlığı gözönünde tutularak hekimle planlanır. Bu konuda devletin müdahalesi abesle iştigaldir. Doğurup doğurmayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza biz karar veririz. Kürtaj hakkımızla uğraşmayı bırakın."

Konuşmanın ardından kadınlar, bir süre oturma eylemi yaptı, daha sonra ellerindeki dövizleri polis barikatları önüne bıraktı. Kadınlar, eylemin ardından dağıldı.



TT(İÖ/CK)