Ata Karatay ve Sedat Bozkurt’un avukatı Gülen Şerbetman, davaya dayanak olan bilirkişi raporlarının bu dosyayı taşıyamayacağını söyledi. Haklarında somut delil olmadığını belirten Şerbetman, “Hukuk sistemi “şüpheden sanık yararlanır' diyor. Bunu ne zaman uygulayacağız? Ne zaman gönül rahatlığıyla mahkeme karşısına çıkacağız? Bu kişilerden hangisi kaçacak? Jandarma kaç dese hiçbiri kaçmaz. Hatta 'Mahkemem var bekleyeceğim' yanıtı verir” dedi.

Kültür eski Müdürü Cumhur Yazıcı, hakkında hiçbir delil olmadığını, suç isnad edecek suç kaydı olmadığını söyledi. Yazıcı’nın avukatı Levent Kütük, Yazıcı’nın durumunun Hukuk Fakülteleri’nde Ceza Muhakemesi derslerinde okutulacak kadar büyük bir skandal olduğunu söyledi. Gözaltı sonrası önce salıverilen sonra yeniden tutuklanan Yazıcı’nın bir kez daha tutukluluk halinin devamına karar verilmesi durumunda gerekçesinin hangi kaçma şüphesi, hangi delil karartma, örgüt üyeliği mi olacağını merak ettiğini söyledi. Masumiyet karinesinin bu davada ciddi olarak değerlendirilmediğini belirten Avukat Kütük, Savcı’nın tartışmalı bilirkişi raporlarını halen dayanak göstermeye devam ettiğini söyledi.

Organizatör Alaaddin Eraslan’ın avukatı Barış Çilingir, müvekkilinin mide kanserine yakalandığını, tutukluk koşullarında tedavisinin çok zor olduğunu söyledi. Eraslan’ın kemoterapi, radyoterapi göreceğini belirten Avukat Kütük, müvekkilinin kendini aklayabilmesi için önce sağlığını kazanması gerektiğini belirterek salıverilmesini istedi.

Ferik Faruk Boyacıoğlu da suçsuz olduğunu söyleyip tahliyesini istedi. Gökhan Boyacıoğlu, tutuklandığında eşinin 6 aylık hamile olduğunu, bugün 5 aylık olan çocuğunu halen göremediğini söyledi. Murat Boyacıoğlu, internetten davayı görüp teslim olduğuna dikkat çekerek “Kaçma şüphem yok. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme Başkan Halit Uysal, tahliye istemleriyle ilgili karar vermek üzere duruşmaya ara verdi.



DHA(ESM)