AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in kurtuluş törenlerinde Başbakan ve Bakan’ın protesto edilmesinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sorumlu tuttu. Akay, Kocaoğlu’nun tahrik edici koruşmasıyla gerginliği tırmandırdığını öne sürerek, özür dilemesini beklediklerini açıkladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 9 Eylül İzmir’in kurtuluş töreninde sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajları okunurken yuhalanmasını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a tepki gösterilmesini ve hükümet aleyhine slogan atılmasını değerlendirdi. Akay, bu protestolar karşısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrına üzüldüklerini belirterek şöyle dedi:

"Kocaoğlu, konuşmasında ortamı germeye ve tahrik etmeye çalışan bir üsluba büründü. Büyükşehir Belediyesi’nin de temsilcisinin içerisinde bulunduğu bir komite tarafından, ortaklaşa kararla alınan kutlama törenleri programındaki gerekli düzeltmelerin bizlerin önerisi ve Ertuğrul Günay’ın müdahalesiyle gerçekleştiğini bilmez gibi, yaptığı bu tahrik edici konuşma Kocaoğlu’nun gerçek amacını ortaya koymuştur. Kocaoğlu’nun törenin ardından Vasıf Çınar Meydanı’nda düzenlenen 9 Eylül Sergisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, 'İzmirli heyecanlı. İzmir dolu. İzmir’in değer yargıları var. Kırmızı çizgileri var. Başta ben olmak üzere İzmir haksızlığa gelemiyoruz. Haksızlığa baş kaldırıyoruz.' ifadelerinde bulunarak üstü kapalı bir şekilde yapılan hadsizliği sahiplenmesi bütün bu olayların perde arkasını açıkça ortaya koymaktadır." 

ÖZÜR BEKLİYORUZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan özür dilemesini beklediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Dün bindirilmiş kıtalar, belediye araçlarıyla alana taşınmış marjinal gruplar ve geçmişinde millete ihanetten başka bir şey bulunmayan grupçuklarla kurulan ittifakın neticesinde oluşan üzücü tabloda payı olanların, öncelikle İzmirli'lere ve bize özür borcu vardır. Bu nezaketsizliğin, bu hadsizliğin, bu ayıbın temizlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na büyük görev düşmektedir. Bugüne kadar bizim ev sahipliğimizde gerçekleşen, dünkü törenlerden kat be kat fazla kalabalıkların olduğu hiçbir organizasyonda olumsuz bir tabloyla karşılaşmayan, her zaman nezaket sınırları içerisinde karşılanıp uğurlanan Aziz Kocaoğlu’ndan beklediğimiz bu tabloyu düzeltmesidir. Bu süreçten sonra kendisi tarafından atılan adımları dikkatle izleyeceğiz ve takipçisi olacağız."



ED(İÖ/COŞ)