İTO tarafından merkez Yakutiye İlçesi'nde yaptırılacak endüstri meslek lisesi ve iki atelye binası için Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile şehit Vedat Tetik'in babası Hatem Tetik'in katıldığı tören düzenlendi. Valilik'teki törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Sanayi Mahallesi'nde yaptırılacak endüstri meslek lisesinin 24 derslikli olacağını belirtti. Öztürk, Cumhuriyet Lisesi bahçesindeki 28 bin 583 metrekare alana inşa edilecek okulla birlikte iki ayrı atölye yapılacağı bilgisini verdi.
ŞEHİTLERE VEFA
İTO olarak geçen yıl anadoluda 13 ile şehitlerin isimlerinin verildiği okullar yaptırdıklarını hatırlatan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, 2012 yılında da Erzurum'la birlikte 10 ilde yaptıracakları okullara yine şehitlerin isimlerinin verileceğini söyledi. 2013 yılında yaptıracakları okullarla, şehit ismi verilen okul sayısının 33 olacağını kaydeden Yalçıntaş, şöyle dedi:

"İstanbul Ticaret Odası olarak yaptığımız çalışmanın amacı, vatan için canlarını veren şehitlere karşı ahdin bir vefasıdır. Teröre karşı verilecek en güzel cevap okul yapmak, eğitim ve bilimdir. Türkiye bu şekilde ileri gidebilir. Terör denen belanın kökünü bu şekilde kazıyabilir. İTO olarak bu bilinçle yola çıktık. Bu şekilde hem bir ahde vefa gerçekleştireceğiz, hem de gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz."

'TARİHE BAKSALAR YANLIŞ YAPMAYACAKLAR'

İTO yönetimi, meclisi ve üyelerine yaptıracakları okul için teşekkür eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, birlik beraberlik mesajları verdi. İTO'nun yaptıracağı okula şehit isimlerini vermesinin anlamlı olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, "Etnik bazı farklılıklardan dolayı ırkçı söylemlerle, yaklaşımlarla milletimizin birliğini zedelemeye çalışanlar, ya da böyle niyetleri olmasa da zedelediğini görmeyenler, tarihe baksalar bu yanlışları yapmayacaklar" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Vali Sebahattin Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge okul ile iki atölyenin protokolünü imzaladı. Vali Sebahattin Öztürk, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'a teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca İstanbul'dan gelen Levent ve Bülent Taş kardeşler, Erzurum'da dikilmek üzere 20 bin fidan bağışında bulundu. Vali Öztürk, fidan dikim protokolü imzalayan kardeşlere teşekkür etti. 
VEDAT TETİK KİM?
Merkez Yakutiye İlçesi'nde yaptırılacak endüstri meslek lisesine adı verilecek olan Erzurum'un Pasinler İlçesi doğumlu Vedat Tetik, er olarak vatani görevini yaparken 1995 yılında Bitlis'in Güroymak ilçesi Yemişveren bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. 



ST(KS/COŞ)