İzmit'in Körfez Mahallesi'nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, Adapazarı yönüne giden araçların kullandığı 'Real Yolu' olarak da bilinen yan yol, yol kenarında 22 yıldır faaliyette bulunan 'Önder Pişmaniye' dükkanının sahibi için kabusa dönüştü. Üç yıllık süre içinde bir kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla yolan 10 kazada, araçlar özellikle geceleri aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu dükkana girerek dağıttı. her seferinde dükkanını yeniden yaptıran pişmaniyeci Kenan Akbaş, çareyi araçların çarptığı bölüme 35 santim kalınlığında duvar ördürmekte buldu.

DUVARIN ÖNÜNE DE TRAKTÖR LASTİKLERİ KOYACAK

En son 18 Ağustos 2012 günü meydana gelen kazanın ardından bu kararı aldıklarını söyleyen ve daha önceki kazalarda çarpan araçların verdiği hasarlı eşyaları da gösteren işletme müdürü Rahmi Özcan şunları söyledi:

"22 yıllık bir işletmeyiz. Buraya 3 yıl önce yan yol yapıldı. Ardından belirli aralıklarla 10 araç dükkanımıza girdi.  Bu kazalarda ayrıca bir kişi de öldü. Artık bıktığımız için çareyi duvar örmekte bulduk. Daha önce belediye yetkililerinden buna bir çare bulunması için yardım istememize rağmen ilgilenen olmadı. 35 santim kalınlığında bu duvarın önüne de ayrıca eski traktör lastikleri koyacağız." 



EA(MB/COŞ)