Dilhun GENÇDAL -Uğur CAN/İSTANBUL, ÖZEL Zoğrafyon Rum Lisesi öğrencileri, aileleri ve öğretmenleriyle "Kalanda" (Noel şarkıları) eşliğinde vatandaşlara çörek dağıtarak İstiklal Caddesi'nde noeli kutladı.


İstanbul Rum Cemaati, Özel Zoğrafyon Rum Lisesi önderliğinde Noel'i, çocuk korosunun seslendirdiği "Kalanda" (Noel şarkıları) eşliğinde İstiklal Caddesi'nde kutladı. Zoğrafyon Rum Lisesi'nden yürümeye başlayan grup, "Kalanda" eşliğinde Yunanistan Konsolosluğu'na geldi. Rum öğrenciler ve ailelerinin de katıldığı yürüyüşte akordeon ile üçgen çalgılar eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüyen grup, yürüyüş boyunca şarkılar söyledi, halka paskalya çörekleri dağıtarak yeni yılı kutladı.


Zoğrafyon Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu'nun öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe çevredekiler de ilgi gösterdi.


HEPİMİZ KARDEŞİZ, HEPİMİZ BİRİZ


Okul Müdürü Yani Demircioğlu, 2013'te Zoğrafyon Lisesi'nin 120'nci yılına gireceğini belirterek, şunları söyledi:


"İstanbul'un kültürel yapısına çok uygun olduğunu düşündüğümüz bu Kalanda'yı sizlerle birlikte söylemenin, belki de eski bir adeti tekrar İstiklal Caddesi'nde söylemenin mutluluğu yaşıyoruz. 2 sene önce 40 kişi vardı, bugün 80 kişi vardı. 6 yaşımdan beri Kalandaları söylerdim, bu sene dostlarla birlikte söylemek, okulumuzu temsil etmek, 40 kişilik sınıflardan, 40 kişilik bir okul olan Zoğrafyon Lisesi'nin hala İstanbul kültürüne katkı verdiğini görmek ve bu katkımıza sizlerin de katılmanız mutluluğumuza mutluluk kattı. Hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz, iyilik, güzellik, doğruluk yolunda devam edelim, kardeşiz, hep birlikte yaşayalım."


Yunanistan Konsolosluğu'nda Kalanda söylemeye devam eden grubun, daha sonra da Patrikane ve Balıklı Rum Hastanesi'ni ziyaret edeceği belirtildi.


DG (MK) (FOTOĞRAF)