Türkiye’nin ekonomi basınında önemli bir yeri bulunan Capital ve Ekonomist dergilerinin yaptığı araştırmada İzmir’e yön veren kanaat önderleri, köklü holdinglerin yönetim kurulu başkanları ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri oldu.

İzmir’de bölgenin önde gelen iş insanı, genel müdür ve danışmanları arasında yapılan araştırma sonucunda belirlenen 'İzmir’e yön verenler' 31 Ocak 2012 günü Swissotel Grand Efes’te yapılacak törenle ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden alacak. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ile Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in evsahipliğinde gerçekleştirilecek ödül töreninde kent ekonomisine yön verenler belli oldu.

CİRODAN İSTİHDAMA O KRİTERLER

Araştırmada 'yönettiği ciro, çalışan sayısı, ihracat miktarı, büyüme hızı, sivil toplum örgütlerinde görev alması ve bölgede etkinlik' kriterleri esas alınırken Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı listede yer aldı.

SİVİL TOPLUM AĞIRLIĞI

Listenin devamında İzmir’e yön veren isimler İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Batıçim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ünal, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ve Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Başkanı Işınsu Kestelli oldu.