İSTANBUL- HDK İstanbul Meclisi, Avcılar yürüyüş yolunda basın açıklaması yaparak ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'un Türkiye'ye gelişini protesto etti.

"ABD Ortadoğu'dan defol, Clinton go home" yazılı pankartın açıldığı eylemde HDK adına açıklama yapan Nermin Kılıç, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'un Türkiye'ye gelişinin hayra alamet olmadığını söyledi.

Ziyaret öncesi basına yansıyan açıklamalara göre "Clinton, bölgedeki ABD çıkarlarını ve olası gelişmeleri değerlendirmek ve Türkiye başta olmak üzere bölgedeki işbirlikçilerine gerekli talimatı vermek üzere" geldiğini belirten Kılıç, "Clinton ile Erdoğan-Davutoğlu ikilisi Suriye'ye müdahaleyi ve bölge haritasının bundan sonra nasıl olması gerektiğini konuşmak ve planlamak üzere bir araya geliyorlar" dedi.

Kılıç, şöyle devam etti: "Suriye'nin Kürt illerinde halkın inisiyatifi ele geçirmesi üzerine milliyetçi muhafazakar çevrelerden Başbakan Erdoğan'dan gelen tehditkar açıklamalar durumu daha da vahim bir hale getiriyor. AKP iktidarı ve yandaşlarının Suriye'deki gelişmeleri bir provakasyona çevirmeye heveslendikleri görülüyor. Hükümet ve devlet yetkilileri Suriye Kürtleri ile ilgili konuşurken, kendi ülkelerinde milyonlarca Kürdün yaşadığını akıllarından çıkarıyorlar. Suriye Kürtlerinin kendi haklarına sahip çıkması ve kendilerini yönetmek istemeleri Türkiye için bir müdahale nedeni olamaz. Böyle bir tutum Kürtlere düşmanlık olur."

Emperyalist ülkelerin bölgede yol açtığı kanlı sonuçların ortada olduğunu söyleyen Kılıç, "AKP bu tehlikeli politikalardan vazgeçmelidir. Clinton ile görüşmeler yapmak yerine sorunu doğrudan muhatapları ile görüşmelidir. Çözüm emperyalist ülkelerin çıkarlarına alet olmakta değil halkların eşit özgür ve demokratik koşullarda bir arada yaşamasındadır, çözüm dışarıda değil içeridedir" diye konuştu.

Açıklamada "Yaşasın halkların kardeşliği", "Biji bıratiya gelan", "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın", "Kahrolsun ABD emperyalizmi" sloganları atıldı.