Narkotik polisi, torbacı diye tabir edilen sokakta uyuşturucu satanlara esrar temin eden şebekelere yönelik Pendik, Üsküdar, Ataşehir, Sancaktepe, Küçükçekmece, Eyüp, Beyoğlu, Zeytinburnu, Ümraniye, Avcılar ve Fatih’te operasyon düzenledi. Operasyonlarda torbacılara esrar temin ettiği iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 165 kilo esrar ve 500 uyuşturucu hap ele geçirildi. Bir ay içerisinde zehir tacirlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişiden 12’si çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanırken, polisin yaptığı operasyonlardan bazı görüntüler basın mensupları ile de paylaşıldı.


TESLİMAT ANINDA BASKIN YAPILDI


O görüntülerde, polisin otomobiliyle uyuşturucu almak için Zeytinburnu’na giden bir şüphelileri takip anları yer alıyor. Görüntüde, şüphelilerin bulunduğu aracı takip eden polis amiri, telsizle anons ederek, “hedef araç sağa girdi" diyor. Ardından otomobile yakın olan ekip anonsa "Tamam hedef araç benim" karşılığını veriyor. Aracı takip eden ekipler Zeytinburnu’na geldiğinde, otomobil Ambarlar’a doğru sapıyor. Şüphelilerin otomobilinin park halindeki bir TIR’ın yakınında durdurması ile operasyon başlıyor. Görüntülerde, şüphelilerin otomobilden inip aracın bagajını açtığı görülürken, bu sırada başka biri TIR’dan aldığı bir koliyi otomobile doğru getiriyor. Bu sırada yaşananlar telsizle an be an diğer ekiplere de bildirilirken, teslimatın gerçekleşmesiyle, yapılan anonsla “Tamam arkadaşlar şahısları alıyoruz" deniliyor. Bir kamyonetin arkasından ilerleyen 3 ekip otosusundaki narkotik polisleri, bir anda, şüphelilerinçevresini sarıyor ve gözaltına alıyor.


İSKELE PROFİLLERDEN UYUŞTURCU ÇIKTI.


Görüntülerde yar alan bir başka olayda ise polis, yaptığı bir operasyon ardından, yapılan aramalarda uyuşturucuyu demir profillerin içerisinde buluyor. Polis tarafından kesilen iskele profilinden uyuşturucunun çıkma anları kameralara da yansıyor. Ayrıca bir aylık çalışma ile ele geçirilen diğer uyuşturucuların görüntüleri de basın mensupları ile paylaşılan görüntüler arasında yer aldı.