İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, büyük bölümü sahte olan cep telefonlarının kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiği belirlendi. Bunun üzerine Şişli, Bağcılar ve Zeytinburnu'nda gerçekleştirilen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda ise büyük çoğunluğu tanınmış markaların sahtelerinden oluşan 13 bin 704 kaçak cep telefonu, 2 bin 800 adet kaçak cep telefonu bataryası, bin 650 adet kaçak kulaklık, bin 145 kaçak cep telefonu kapağı, ile cep telefonlarının klonlanması için kullanılan 2 bin 800 imei etiketi ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ KAMERALARADA YANSIDI

Baskın anları polis kameralarına da yansırken, görüntülerde, ekiplerin araçlarla adreslere gelmesi, içeride yapılan aramalar, koliler içerisinde kaçak ve klonlanmış cep telefonlarının görüntüleri yer aldı.

TELEFON ALIRKEN ŞUNLARA DİKKAT EDİN

Dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili emniyet yetkilileri tarafından yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Kullanım ömrü tamamlanmış cep telefonlarının imei numaraları kaçak telefonlara kopyalanmaktadır. Klonlama yapılmış kaçak cep telefonu ile imei numarası kopyalanan telefonun marka modeli farklı olabilir. Bu nedenle, alınan telefonun imei numarası, www.mcks.gov.tr internet adresi üzerinden kontrol edilmelidir."