'İşitme engelli kadın 5'inci kattan ölüme atladı' başlıkla haberimizde, olay ' intihar' olarak verildi. Ancak kaynağından yapılan düzeltmede 'dengesini kaybettiği' belirtildi ve polisin de 'yüksekten düşme' raporu tuttuğu öğrenildi. Haberimizi son bilgilere göre yeniliyoruz.

----------

YENİDEN

 


Kadir ÖZEN/İZMİR, - İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, iddiaya göre eve alkollü geldiği için babasıyla tartışan işitme engelli 40 yaşındaki Banu Ertat, 5'inci kattaki evinin balkonundan düşüp öldü. Olayın önce intihar olduğu sanılırken, Banu Ertat'ın bolkandan dengesini kaybedip düştüğü belirtildi, polis de 'yüksekten düşme' olarak rapor tuttu.

Geçen Ocak ayında eşinden boşanan 1 çocuk annesi Banu Ertat, Hidayet Erzeybek Caddesi’ndeki babasının evine yerleşti. Banu Ertat dün akşam saatlerinde gezmek için dışarı çıktı. Ertat, saat 22.00 eve döndü. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktor olan babası A.E., iddiaya göre, alkollü gelen kızı Banu'yu uyardı.

KIZINI KANLAR İÇİNDE GÖRDÜ

Babasıyla tartıştığı ileri sürülen Banu Ertat, hava almak istediğini söyleyerek 5’inci kattaki evlerinin balkonuna çıktı. Mutfakta otururken dışarıda bir gürültü duyan baba A.E., balkona yöneldi. Aşağıya bakan A.E., kızı Banu'yu kanlar içinde beton zemin üzerinde yatarken gördü. Panikle sokağa fırlayan A.E., sağlık ve polis ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen acil yardım ekiplerince Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne götürülmek istenen Banu Ertat, yolda yaşamını yitirdi.

Ölüm haberi üzerine baba A.E. gözyaşlarını tutamadı. Polis ekipleri olay yerinde ve evde inceleme yaptı. Ertat’ın cesedi de nöbetçi savcının talimatıyla otopsi için İzmir Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Olayın ilk anda intihar olduğu sanılırken, gözü yaşlı baba A.E. polisteki ifadesinde kızı Banu'nun hava almak için çıktığı balkonda dengesini kaybederek düştüğünü söyledi. Polis de olay yeri incelemesinin ardından Banu Ertat'ın ölümüne 'yüksekten düşme' diye rapor tuttu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürülüyor.