Zeytinburnu, 58. Bulvar Caddesi üzerinde 20 Ocak 2011'de meydana gelen olayda tekstilci işadamı M.K. arkadaşları ile birlikte çorba içmek için bir dükkana girdi. Bir süre sonra geri dönen M.K. ve arkadaşları park ettikleri otomobilin kapılarının açık olduğunu bağajdaki çantada bulunan 270 bin dolar ile 40 bin liranın çalındığını gördü. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis çevrede bulunan 30 ayrı güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyerek zanlılara ulaştı. Yapılan detaylı incelemede işadamı M.K.’nin kullandığı otomobilin, geçen Mart ayında yapılan ve 32 kişinin tutuklandığı çalıntı otomobil şebekesi liderinden Ercan S.’nin aracı tarafından takip edildiğini tespit etti. Polis bu araçtan inen bir kişinin, elindeki Jamer cihazı ile işadamı M.K.’nin otomobilin kapılarını kilitlenmesini engellediğini daha sonra aracın yanına giderek hırsızlık yaptığını belirledi.

Bu gelişme üzerine Ercan S. ile Kerim Ş.’nin aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Ercan S.’nin geçen Mart ayında aralarında Doktor Murat Topoğlu’nun Ferrari ve Mersedes marka araçlarınında bulunduğu çok sayıda otomobil çalan bir çetenin lideri arasında 32 arkadaşı ile birlikte tutuklandığı belirlendi. Daha önceden polise 29 geliş kaydı bulunan Ercan S.’nin 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Zanlılardan daha önceden 19 kez polise geliş kaydı bulunan Kerim Ş.’nin ise 2006 yılında Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana’ya kulüp tarafından tahsis edilen Mersedes marka otomobili çalan şahıslar arasında bulunduğu belirtildi.

Poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyen, güvenlik kamera görüntülerine ise “Bana benziyor ama ben değilim” şeklinde yorum yaptıkları öğrenilen zanlılar işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye gönderildi. Yetkililer otomobilden çalınan 270 bin dolar ile 40 bin liranın bulunması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.