Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan İranlı sığınmacılar, İran'da idam edilen kişilerin fotoğraflarını yere koyarak yanlarına ip bıraktı. İranlı sığınmacı 24 yaşındaki Pari Neşat adlı kadın da fotoğraf ve idam iplerinin bulunduğu yere kırmızı güller koydu.

İnsan Hakları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Uluçelebi, İranlı sığınmacılara her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Uluçelebi, konuşmasında şunları kaydetti:

"1989 yılı, İran'da idamların en yoğun dönemi sayılır. 1989 yılının yaz mevsiminde yaşanan olaylarda çok sayıda insan idam edilmiştir. İdamla cezalandırılan insanların sayısının, çeşitli kaynakların bilgisine dayanarak 2 bin 500 ila 5 bin kişi arasında olduğu söylenmektedir. Kız çocuklarına 9 yaşlarında idam cezası uygulanabilmektedir. Oysa uluslararası kurallar 18 yaşından küçük olanlara idam cezasını yasaklamıştır. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2010 yılında 546 kişinin idamıyla Çin'den sonra İran ikinci sırada yer almaktadır. Dünya insan hakları topluluklarının, örgütlerinin söylediklerine göre her 8 saatte idam süresi bu yıl itibarı ile 6 saate inmiştir. Bu nedenle idam cezasını İran'da kaldırmak, dünya kamuoyuna duyurmak ve İran İslam Cumhuriyeti'ni uyarmak istiyoruz."