Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'ndeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Tatbikat Merkezi Tank Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yapan er Emirhan Sertkaya, geçen perşembe günü, bölük garajında karnından silahla vurulmuş olarak bulundu. G-3 piyade tüfeği ile karnına ateş ederek intihar etmiş olabileceği bildirilen Sertkaya'nın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Askeri Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Sertkaya'nın cenazesi bugün Adana'ya getirildi. Sertkaya'nın cenazesi Alihocalı Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sertkaya'nın ölüm haberini alan yakınları taziye için babası 47 yaşındaki İbrahim Sertkaya'nın evine akın etti. İbrahim Sertkaya, askeri yetkililerin oğlunun intihar etmiş olabileceğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söylediklerini anlattı. Oğlunun ölümüyle ilgili tüm detayların aydınlatılmasını isteyen Sertkaya, "Ankara'ya gittiğimde komutanlarının anlatımına göre, oğlumun arkadaşlarıyla sohbet ederken, tuvalete gitmek için yanlarından ayrılmış, cüzdanının içine sakladığı mermiyi silaha yerleştirip, namlu alev gizleyicisini sökerek tüfeğin boyunu kısaltmış ve karnına dayayıp ateş etmiş. Silah sesini duyan arkadaşları cesedini bulmuş. Ancak oğlumun intihar etmesi için bir nedeni yok. O neşeli, arkadaşlarıyla çok iyi anlaşan biriydi. Komutanları da çok severdi. Onlar da sağ olsunlar, beni de çok iyi karşılayıp, ilgilendiler. Tek isteğim olayın bir an önce aydınlatılması" dedi.

Gözyaşı dökerek oğlunun fotoğrafını öpüp ve üniformasını koklayan anne Münevver Sertkaya ise, "Yavrum şehit oldu" diye feryat etti.