Hozat İlçesi Emniyet Amiri Çağlar Şan için İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şan’ın ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı.


Şan'ın eşi Aslı Şan, Türk Bayrağı’na sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Acılı eş Aslı Şan’ı Hüseyin Çapkın teselli etmeye çalıştı. Aslı Şan eşinin tabutu başında "Onurumla, gururumla oynadılar. Artık dayanamıyorum. Çok zoruma gidiyor. Tayini çıktı 'İstanbul'a kaçtı gitti demesinler' dedi. Değer miydi?" diye konuştu.  Şan’ın diğer yakınları da törende gözyaşlarına boğuldu. Çağlar Şan’ın cenazesi ikindi namazına mütakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omzunda son yolculuğuna uğurlandı. Şan’ın naaşı Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.


İstanbul Emniyet Müdürü  Hüseyin Çapkın, "Ailenin acıyla kavrulan kalpleri var. İstanbul'da çalıştığımız bir arkadaşımız. Diğer konularla ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz" şeklinde yanıt verdi. Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın ilçede yaklaşık 5 aydır görev yaptığı, daha önce de eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yakın koruma ekibinde yer aldığı belirtildi.


EE (MK) (FOTOĞRAF)