Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların "İnternet üzerinden satın aldığımız ürün elimize ulaşmadı, hesap numaralarımız kullanılarak alışveriş yapılmış" şeklindeki şikayetleri üzerine harekete geçti. Bilişim Polisi, yüzlerce internet sitesini tek tek inceleyip şebekenin izini sürdü. Mahkeme kararıyla fiziki takip de yapan polisler, şebeke lideri olduğu iddia edilen O.K. ile M.A., İ.E., H.H.B., M.U.K., D.E., F.Ö., A.Y., Z.S. ve A.Ç.'yi gözaltına aldı. Operasyonda şüphelilerin dolandırıcılık işlemlerinde kullandıkları bilgisayarlar ile harddisk, cep telefonları, SIM kartlar, kopyalama için alışveriş indirim kartları ve not tuttukları deftere el konuldu.

Sosyal paylaşım sitelerine üye olanların elektronik posta ve sohbet programı adreslerinin şifrelerini de kıran şebeke elemanları, adres listelerini ele geçirip kayıtlı kişilerden para talep ettiklerini de ortaya çıkaran Bilişim Suçları Büro Amirliği görevlileri, zanlıların bu yöntemlerle 21 kişinin 100 bin lirasını dolandırdığını tespit etti.

Aynı suçtan 50 kaydı bulunan O.K.'nın lise eğitimini yarım bırakıp internet üzerinden dolandırıcılık yaptığını belirleyen polis, '3D Secure' güvenlik sistemi olmayan sanal alışveriş sitelerinden harcama yapılmaması uyarısında bulundu.



FK(OA/SS)