Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık hayvanlar, pazarlara getirilirken, merkez Karatay İlçesi'nde besi çifliği sahibii, 38 yaşındaki Ayhan Esen, oluşturduğu internet sitesinde bütçelerine uygun hissedarları bir araya getirip, kurbanlık almalarını sağlıyor. Çağa ayak uydurmak için sanal satış yöntemini geliştirdiğini belirten Esen, şunları söyledi:

''İnternet üzerinde hisse form oluşturduk. Kurbanlık almak isteyenler bütçelerine uygun olarak bu formu dolduruyor. Formları inceliyoruz. Bütçeleri birbirine uygun olanların ortak kesim yapabilmesi için onları çiftliğimize çağırıyoruz. Burada tanıştırdıktan sonra bütçelerine uygun hayvanları gösteriyoruz. Onlar da kurbanlık seçimlerini yapıyor. Sonra kurbanlık hayvanın satışını gerçekleştiriyoruz.''

Kurbanlıkların isteğe göre çiftlikte kasaplar tarafından bayramda kesilebileceğini belirten Esen, ''İsteyen müşterilerimizin kurbanlıklarını burada kesiyoruz.  Et ve kemiklerini hisselerine göre pay edip vereceğiz'' dedi.

Kurbanlık büyükbaş hayvanların fiyatlarının 2-10 bin lira arasında değiştiğini kaydeden Esen, ''Müşterilerimize 4 ila 13 aya kadar peşin fiyatına kredi kartına taksit yapıyoruz'' dedi. 



ÖÇ(İA/İD)