" BUGÜN GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜNDÜR "


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören sonrasında Vali Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bostanoğlu ve İBB Başkanvekili Ahmet Selamet askeri araca binerek çocukları ve vatandaşları selamladı.


İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Yurdumuzun dört bir yanında tutuşturulan bağımsızlık meşaleleri 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da tek ve büyük bir bağımsızlık meşalesi haline gelmiş; yurdumuzu baştan başa aydınlatmaya başlamıştır. Demokrasimizin güvencesi olan TBMM'nin açıldığı gün olan bugün, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ufukta göründüğü gündür. Birlik ve beraberliğimizin önemli göstergelerinden ve tarihimizin dönüm noktalarından olan Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan bugünler genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür " diye konuştu.


Ardından törene katılan bütün ilköğretim okulları adına Dobruca İlköğretim Okulu öğrencisi Sena Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara sözlerini hatırlatıp, "Bugün tüm kardeşlerimizle birlikte, elele hiçbir renk ayrımı yapmaksızın tertemiz kalplerimizle bu bayrama sevincimizi katıyoruz" dedi.


ÖĞRENCİLERDEN DANS GÖSTERİSİ


Konuşmaların ardından 23. Motorlu Piyade Grubu Bandosu tören geçişi yaptı. Ardından da geçit resmi başladı. Milli Bayrak grubunun geçişinin sonrasında 112 Acil Servis Çocuk Grubu, izciler ve törene katılan okullar geçit törenine katıldı.


Daha sonra Fatih İlköğretim Okulu Özel Eğitim öğrencileri bir dans gösterisi sundu. Bu dans gösterisinin sonrasında öğrenciler dans kareografisini sundu. Çocuklar Ajda Pekkan ve Tarkan'ın şarkıları eşliğinde dans etti. Son olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu tören komitesi ve öğretmenleri tek tek kutladı.


 PÇK-UÇ (MK) (FOTOĞRAF)