Balıkesir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Eğitim-İş Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Hüseyin Semerci ve yönetim kurulu üyeleri ile tanışıp, sohbet etti. Ziyarette basın mensupları Balıkesir'deki üç okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği iddialarını gündeme getirdi. Müdür Aydın, gazetecilerin bu konudaki sorusunu yanıtlarken, “Balıkesir'de sadece bir okul o da Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülecek” dedi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencilerin Sevgi Evi'ne taşındığını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Aydın, boşalan 21 derslikli binaya Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerin taşınacağını açıkladı. Aydın, “Balıkesir'de başka İmam Hatip Okulu'na dönüştürülme olmayacak. 4+4+4 ile ilgili planlamalarımız bitti” diye konuştu.

Balıkesir'de günlük olarak yayımlanan Marmara Bölge Gazetesi, geçen 30 Haziran’da, 'Paşa takke takacak' manşetiyle ve farklı bir tasarımla Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın adını taşıyan okulun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüleceğini okurlarına duyurdu. Haberde Aydın'ın açıklamalarına yer verilirken, başına takke montajı yapılan Gazi Osman Paşa'nın yaşam öyküsü ve kahramanlıkları da anlatıldı.

GAZİ OSMAN PAŞA MASONMUŞ

Balıkesir Ayna Gazetesi, dünkü sayısında 'Alay etmeyin' manşetiyle Marmara Bölge Gazetesi'nin haberini eleştirdi. Manşetten, 'Beyler sizi asıl rahatsız eden İmam Hatip öğrencilerine okul verilmesi mi yoksa Hür Mason olduğu tescilli Gazi Osman Paşa'nın isminin silinecek olması mı?' diye sordu. Haberi 'skandal' olarak yorumlayan Ayna Gazetesi, olayı Danimarka'daki karikatür krizine benzetti, İslami değerlerle alay edildiğini ileri sürdü.

SADECE GAZETECİLİK YAPTIM

Haberi yazan ve tasarımı yapan gazeteci Mehmet Örs, “Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüleceğini çarpıcı ve esprili bir şekilde kamuoyuna duyurdum. Okulun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesini Paşa'nın başına takke yaparak anlatmak istedim. Dinimizle ya da Gazi Osman Paşa ile kesinlikle hiç bir sorunum yok. Bu haberde de sadece gazetecilik yaptım. Kimseyle alay etmedim. Ancak Ayna Gazetesi’ndeki arkadaşlar olayı çok başka yerlere çekmiş, çok farklı bir boyuta taşımış. Gazi Osman Paşa'nın mason olduğunu da ilk kez duyuyorum” diye konuştu.



HD(İÖ/AAA)