Olay, bugün Şahin Mahallesi'ndeki Emine Boro İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, nöbetçi öğretmen Halil Taşar, okulun tuvaletinde 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki M.Ü.'yü sigara içerken gördü ve uyardı. Bu uyarıyı dikkate almayan M.Ü., sigaranın dumanını öğretmenin yüzüne doğru üfleyerek, "Sana ne, sen ne karışıyorsun" diyerek öğretmenin yanından hızla uzaklaştı.

Öğretmenin kendisini kovaladığını düşünen M.Ü., okul duvarından atlayıp dışarı kaçmaya çalışırken, düşerek kolunu incitti. Kendi başına Tarsus Devlet Hastanesi'ne gidip, bisikletten düştüğünü söyleyerek kolunu sardıran M.Ü., eve gittikte sonra kolunu sargılı gören ağabeyi 18 yaşındaki Ramazan Ü.'ye, öğretmenin kendini kovaladığını, düşüp kolunu incittiğini söyledi.

ÖĞRETMENE HAKARET

Bunun üzerine Ramazan Ü., yanına kimliği belirlenemeyen 2 yakınını alarak okula gitti. Müdür Yardımcısı Bekir Çakır'ın odasına giren Ramazan Ü. ve yanındaki kişiler, nöbetçi öğretmen Halil Taşar ile konuşmak istediklerini söyledi. Okul Müdürü Ali Coşkun ve öğretmen Halil Taşar birlikte odaya girerek, Ramazan Ü. ile konuşmaya başladı. Bu sırada tartışma çıktı.

ÖĞRENCİNİN AĞABEYİ GÖZALTINDA

Okul Müdürü Ali Coşkun, Müdür Yardımcısı Bekir Çakır ve öğretmen Halil Taşar, öğrenci yakınlarını sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamadı. İddiaya göre odadaki eşyaları yere atan Ramazan Ünsal ve yanındakiler, öğretmen, müdür ve müdür yardımcısını da tartaklayarak kaçtı. Öğretmenler, saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis, Ramazan Ünsal'ı gözaltına aldı. Okula gelen Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin ve Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel olayı kınarken, polis öğretmenlere saldırdığı ileri sürülen diğer 2 kişiyi arıyor.


TD(OA/AAA)(FOTOĞRAF)



M.Ü.: Mehmet Ünsal