İlkadım İlçesi'nde 2010 yılı Mart ayında meydana gelen olayda A.İ., okul çıkışında arkadaşı S.K. ile birlikte tanıdıkları Süleyman Göç'ün evine gitti. Bir süre oturduktan sonra eve Gürkan Has geldi. Kısa süre sonra iki genç küçük kızları elle taciz etmeye başladı. Bağırarak evden kaçan kızlar durumu ailelerine söyledi. Şikayet üzerine gözaltına alınan iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından dava açılan sanıklar bugün son kez hakim karşısına çıktı.

'SADECE MÜZİK DİNLEDİK' SAVUNMASI

Son savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen ve ızların kendilerine iftira attığını söyleyen Gürkan Has, "Onlarla olay gününden 8 ay önce tanıştık. Eve gittik ancak sadece müzik dinledik. Başka da bir şey yapmadık" dedi.

Süleyman Göç de "Bize yaşlarının 15 olduğunu söyleyip kandırdılar. Birlikte bizim eve gittik. Ancak müzik dinledik. Sonra onlar evlerine gitti. Cinsel tacizde bulunmadık. Kız arkadaşım olan A.İ., beni başka bir kız ile gezerken gördü. Kıskandığı için iftira atıyor ve intikam alıyor" diye konuştu.

Daha önceki celselerde ifade veren iki kız ise sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahmeke sanıklardan Gürkan Has'a 'taciz ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından  2 yıl 9 ay 10 gün, Süleyman Göç'e de 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.



İA(İS/COŞ)