Gaziantep'te 17 Nisan 2012’de meydana gelen olayda, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli doktor 30 yaşındaki Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle Sinop İl Sağlık Müdürlüğü, 'Şifa Veren Ele Vefa Projesi' hazırladı. Toplumun bilinçlendirilerek sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmesinin amaçlandığı proje, Valilik'te düzenlenen toplantıda kamuoyuna duyuruldu. Sinop Valisi Ahmet Cengiz başkanlığında yapılan toplantıda projenin amacı, hedef kitlesi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MORAL VE MOTİVASYONU ARTIRILACAK

Proje kapsamında yapılacak uygulamaları anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, yaşanan şiddet olaylarının sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları tarafından üzüntü ile karşılandığını söyledi. Dr. Açıkgöz, "Bu olaylar ister istemez hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini olumsuz etkileyen bazı sonuçlara neden olmaktadır. Bu üzüntü verici olayların, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız üzerindeki motivasyon kırıcı etkileri gidermek, moral vermek, bundan sonra olabilecek olumsuz saldırı ve şiddet hareketlerini önlemek, güven tazelemesi sonucunda hizmet kalitesi ve hasta memnuniyetini en üst düzeye çıkartılması gerekmektedir" dedi.

Dr. Açıkgöz, proje kapsamında başta sivil toplum kuruluşları ve gönüllü olan vatandaşların sağlık kuruluşlarında hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının ziyaret edileceğini belirtti. Dr. Açıkgöz, "Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını artırmaya yönelik etkinlikler yapacağız. Öte yandan hasta ve hasta yakınlarını da ziyaret edip destekleyici afiş ve broşürler dağıtacağız. Hedefimiz şiddet olaylarına karşı toplumda bilinç oluşmasını sağlamak. Özellikle bu projede sivil toplum kuruluşlarının aktif olmasını planlıyoruz" diye konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ'

Sinop Valisi Ahmet Cengiz de "Kamu kurum ve kuruluşlarından vatandaşa güler yüzlü davranmalarını istediğimiz gibi vatandaşlardan da aynı duyarlılığı beklemek herkesin hakkıdır. Bundan sonra yaşanabilecek bu tarz olayların önlenmesi ve sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu göstermek adına bir proje hazırlandı. Projenin vatandaşlarımızın da desteğiyle amacına ulaşacağına inanıyorum" dedi.