İddiaya göre, 15 Haziran 2010'da devriye görevi yapan güven timleri, merkez Yüreğir İlçesi'nde D-400 karayolu ile Kozanyolu Kavşağı'ndaki köprülü kavşak altında, belden yukarısı çıplak haldeki Sadık A.'yı erkek çocuklarla birlikte görüp şüphelendi. Sadık A. çelişkili konuşurken, atık kağıt toplayan çocuklar, şüphelinin kendilerini dudaklarından ve göğüslerinden öptüğünü ileri sürdü. Ayrıca çocuklardan H.A. ifadesinde, Sadık A.'nın kendisine döner yedirip para verdiğini sonra da cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Sadık A., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açılan Sadık A., Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl sonra karar duruşmasına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Sadık A., "İyi niyetli yanağından öpmüş olabilirim, dudağından öpüp öpmediğimi hatırlamıyorum, ancak başka bir şey yapmadım" dedi.

Sadık A., polisteki ve tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadelerini de kabul etmedi. Sadık A., "Okuz yazar olmadığımdan dolayı polisler ne söyledilerse 'evet' dedim, sonra da parmağımı bastım. Alkolün etkisi ile çocuğu öpmüş olabilirim, ancak başka bir şey yapmadım. İfademin 'İstismarda bulunduysam hatırlamıyorum' kısmını kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Çocuklardan S.A. ise ifadesinde "Sanık kardeşime battaniyesinin çalındığını, kardeşim de çalanı bildiğini söylemiş. Kardeşim 'İki dakikalığına gidip gelelim' dedi. Kardeşimle biz kağıt topluyoruz, sanığın yanına gittik. Bana para verip, sigara almam için bakkala gönderdi. Döndüğümde kardeşimi öptüğünü gördüm. Yanına gelip, kardeşime neresinden öptüğünü sorduğumda, dudağından öptüğünü söyledi. Sonra bana 'Sen burada bekle, biz konuşacağız' dedi. Ben de kardeşimi yalnız bırakmam dedim. Yanlarında gittim. Köprünün altında, en son yerde kardeşime tecavüz etti. Niye bağırmadığımı bilmiyorum, ben korkumdan bağırmadım. Bu olaydan 2- 3 gün sonra tekrar yanına gittiğimizde bir kez daha yaptı, bize para veriyordu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Sadık A.'yı çocuklardan S.A.'ya yönelik 'cinsel istismar' suçundan 15 yıl, 'hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 7 yıl 6 ay, H.A.'ya yönelik 'cinsel istismar' suçundan, suçu birden fazla işlediği için 17 yıl 6 ay, 'hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Sadık A. hakkında, başka bir çocuğa karşı cinsel istismar suçundan Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava devam ediyor.