Olay, Aksaray'ın Eskil İlçesi'nde dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Çiftçi İbrahim K., 17 ay önce ikinci evliliğini yaptığı Kadriye K. ile iddiaya göre, kendisine hakaret ettiği için tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İbrahim K., sofradan aldığı ekmek bıçağıyla eşini 9 yerinden yaraladı.

Kanlar içinde yere yığılan Kadriye K., komşularının çağırdığı ambulansla Eskil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Aksaray Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ağır yaralı kadın, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorlar, Kadriye K.'nın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirdi.

Eşini bıçaklayan İbrahim K. ise olay sonrası polis tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, eşiyle sürekli tartıştığını belirten şüpheli, ''Karımla yaklaşık 17 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Sürekli aramızda tartışma ve kavgalar oluyordu. Dün akşam yine tam orucumuzu açacağımız zaman eşim bana hakaret etti. Tartışmaya başladık. Ben de ona hakaret ettim. Eşim eline aldığı çekiçle başıma vurunca dengemi kaybettim. Sofrada bulunan bıçağı aldım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Bıçaklamışım. Daha sonra eve ambulans ve polisler geldi. Beni gözaltına alarak eşimi hastaneye götürdüler" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



HB(İA/CK)