Malatya Huzurevi’nde açılan el işi kursuna 15 yaşlı katıldı. Yaşları 65 ile 80 arasında değişen ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kursiyerler, fiziksel zorluklar yaşamalarına karşın, usta öğretici gözetiminde örgü örüyor, nakış işliyor, tablolar ve süs eşyaları yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, uygulamanın yeni başladığını belirterek, "Huzurevi sakinleri katıldıkları el sanatları kursuyla hayatlarını biraz olsun renklendiriyor" dedi. Bozkurt, şunları söyledi:

"Yaşlılarımız hobi olarak yaptığı el işleri, onlar için psikoterapi gibi oluyor. Şu anki durumdan biz de yaşlılarımız da çok memnun. Günde birkaç saat çalışmayla bu işlere meraklı huzurevi sakinlerini bambaşka bir dünyaya götürüyoruz. Yaşlılarımızın el emeği göz nuru eserlerini kermesle sergiliyoruz. Satılan ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmını yaşlılarımız harçlık yapıyor, bir kısmını da huzurevindeki sosyal etkinler için kullanılıyor."

Usta öğretici Özlem Çevrim, kursa katılan huzurevi sakinlerinin el işi yaparak zamanlarını değerlendirdiklerini ve bunun onlar için bir terapi gibi olduğunu belirtti.

Huzurevi sakinlerinden Ayhan Eren, 3 yıl önce kendisi ve ailesinin ortak arzusu ile huzurevine yerleştiğini belirterek, burada zamanını el işi yaparak değerlendirdiğini söyledi. Eren, yaptığı el işlerini huzurevine gelenlere hediye ettiğini ifade ederek, bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.