Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kadıköy Köyü'nde önceki gün meydana geldi. İstanbul'da yaşarken bir yıl önce döndüğü Adana'da çiftçilik yapan Hacı Demirtaş, 9 ay önce de Hülya Işık'la resmi nikah yaptırmadan köy meydanında düğün yaparak evlendi. İddiaya göre, Demirtaş, eşi Hülya'ya şiddet uygulamaya başlayınca araları bozuldu. Annesinin evine dönen Işık, eşinin kendisine zarar vermesinden korkarak koruma başvurusunda bulundu. Kendisine verilen koruma bitmesine rağmen yeniden koruma talep etmediği ileri sürülen Işık'ın kaldığı eve gelen Demirtaş, barışıp, resmi nikah yaptırarak birlikte yaşama teklifinde bulundu. Teklifine olumsuz yanıt alan Demirtaş,  Işık'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Cinayetin ardından portakal bahçesine kaçarak izini kaybettiren Demirtaş, Karaahmetli Köyü'nde bir arkadaşının evinde mutfak tezgahının altında yakalandı.

Jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı Demirtaş, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

SABAHA KADAR EVİ GÖZETLEMİŞ

Suçlamayı kabul eden Demirtaş'ın ifadesinde cinayetten bir gün önce eşinin kaldığı eve gittiğini belirterek "Barışma teklifinde bulundum. Ama kabul etmedi. Aramızda tartışma çıktı. Bunun üzerine ben evden ayrılarak portakal bahçesine saklandım ve bahçe içerisinde bekleyerek evi gözetledim. Gece eve tanımadığım bir erkek geldi. Sabah olunca da evden çıktı. Eşim de bu kişiyle birlikte çıktı. Eşimin gideceğini ve gidip de bir daha dönmeyeceğinden korktum. Hiçbir şey demeden ateş ettim" dediği öğrenildi.