HOLLANDA Başbakanı Mark Rutte, "Dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomilerden bir tanesisiniz. Biraz sizi kıskanıyorum" dedi. 


İstanbul'da bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile İstanbul Ticaret Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bir rekabet Avantajı olarak Sürdürülebilirlik" konulu panele katıldı. İTO'nun Eminönü'ndeki Yönetim Binası'nda yapılan panelde konuşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin gösterdiği ekonomik performansa dikkat çekerek, "Türkiye çok başarılı bir gelişme kaydediyor. Türkiye'ye daha önce de pek çok kez geldim. Her geldiğimde farklı bir Türkiye'yle karşılaşıyorum. Dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomilerden bir tanesisiniz. Biraz sizi kıskanıyorum. Büyüme potansiyeli inanılmaz" şeklinde konuştu.


İTO Başkanı Murat Yalçındaş da , Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 500. yıldönümü sebebiyle Hollanda'da yapılan etkinlikleri hatırlatarak, " ürk Hollanda İş Konseyi yapıldı. Çok başarılı bir toplantı oldu. Rutte çok güzel bir konuşma yaptı. O toplantıya bisikletiyle geldi. Beni çok etkilemişti bu" şeklinde konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından iki ülkenin şirketlerinin üst düzey yöneticileri sürdürülebilirlik hakkında görüş alış verişinde bulundu.

 


ÖA (MK) (FOTOĞRAF)