Mudanya- Güzelyalı sahil şeridine uygulanacak olan sahil projesinde yapılan değişikliklere bir yenisi daha eklendi. Güzelyalı- Yenikapı arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapan hızlı feribotlar, dolgu alanına yapılacak olan 500 yat kapasiteli uluslararası yat limanına yapılacak olan yeni iskeleden çalışmalarını sürdürecek. Güzelyalı Kavşağı ile Mudanya iskelesi arası 2 kilometrelik karayolu da 3 gidiş ve 3 geliş 6 şeride çıkarılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Ak Parti’li Hasan Aktürk, hızlı feribotlardan çıkan araçların daha sağlıklı bir şekilde ana yola ulaşabilmesi için Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışma yürüttüğünü söyledi.

Başkan Aktürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe ve Karayolları 14’üncü Bölge Müdürü İsmail Kartal’ın bölgede inceleme yaptığını kaydetti. Altepe, "Yapılan incelemede Güzelyalı iskelesine giriş ve çıkış yapılan yol üzerinde yapılacak herhangi bir değişiklik için yeni bir alternatif bulunamadığından, hızlı feribot iskelesinin Mudanya dolgu alanı ile sökülen Petrol Ofisi dolum tesisleri arasında 800 milyon liraya mal olacak olan uluslar arası yat limanı yanına inşa edilmesine karar verildi" dedi.