Kentin çeşitli semtlerinde yaşanan hırsızlık olayları sonrasında Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında şebeke elemanlarının kullandığı otomobillerden birisinin plakası belirlendi. Yol kontrolleri sırasında da bu otomobilin durdurulmasıyla içerisinde çalıntı olduğu ve ünlü markalara ait içki şişeleri bulundu. Otomobilde gözaltına alınan iki zanlı, polisteki ifadelerinde hırsızlıkları kabul ederek karıştıkları şuçları tek tek anlattı. Bunun üzerine başlatılan operasyonda, M.K., M.K., F.A. ile yaşı küçük olan O.A. yakalandı.

GÖZALTI SAYISI ARTTI

Operasyonu genişleten polisin şebeke üyelerine yönelik yeni operasyonlarıyla gözaltı sayısı 8’e çıktı. Bu arada çalıntı malları satın aldıkları belirlenen bazı işyeri sahipleri de gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınıp savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Hırsızların gösterdiği 14 ayrı adresteki aramalar sırasında, ünlü sanatcı Sezen Aksu’nun villasından alındığı belirlenen iki LCD televizyonun da aralarında bulunduğu çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi.

DUVARDAKİ RESİMLERDEN ANLAMIŞLAR

Hırsızların verdiği bilgiler sırasında Sezen Aksu’nun villasına girdikleri anda yaşadıkları şaşkınlık da ortaya çıktı. Güvenlik görevlisinin rahatsızlanarak işe gitmediği gün lüks villanın penceresini zorlayıp açarak içeriye giren hırsızlar, duvardaki resimlerden evin Sezen Aksu’ya ait olduğunu anladıkları an büyük şaşkınlık yaşadıklarını söylediği öğrenildi. Gözaltındaki zanlıların sorgularının devam ettiği, ifadeler doğrultusunda yeni gözaltıların da yaşanabileceği bildirildi.


M.K. (Murat Killi)

M.K. (Murat Karabulut)

F.A. (Fırat Arslan)

O.A. (Orhan A.)