Bugün saat 04.30 sıralarında 155 polis ihbar hattını arayan vatandaşlar, Veysel Karani Mahallesi'ndeki bir işyerinin 4 kişi tarafından soyulduğunu ihbar etti. Bunun üzerine olay yerine giden polisler, bir bakkaldan hırsızlık yapan 4 kişinin 63 ZK 387 plakalı otomobille kaçtığını belirledi. Olay yerinde inceleme yapan polis, şüphelilerin kaçtığı otomobilin yakalanması için çevrede çalışma başlattı.

OTOMOBİLİ POLİSLERİN ÜZERİNE SÜRDÜLER

Önlem alan polis, kısa süre sonra şüphelilerin bulunduğu otomobili fark etti. Ancak şüphelirel, polislerin 'dur' ihtarına uymayıp otomobille kaçmayı sürdürdü. Bunun üzerine polis ile şüpheliler arasında kovalamaca başladı. Telsiz anonsu ile şüphelilerin geçeceği güzergahta polisler tarafından önlem alındı. Bunu gören şüpheliler otomobillerini, yolu kesen polislerin üzerine sürerek kaçmaya devam etti.

POLİS HAVAYA ATEŞ ETTİ, 1 ESNAF YARALANDI

Kaçan şüphelilerin peşine düşen polisler, bu sırada havaya uyarı ateşi açtı. Hayati Harrani Mahallesi'nde açılan uyarı ateşinde seken bir kurşun, işyerini açmaya çalıştığı belirtilen manav Abbas Karabacak'ın boynuna isabet etti. Ağır yaralanan Karabacak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DÖNER BIÇAKLARI İLE POLİSE SALDIRDILAR

Ara sokaklara girerek kaçmaya devam eden şüpheliler, bu sırada önlerini kesmeye çalışan bazı polis araçları ile park halindeki 3 otomobile çarptı. Yaklaşık 1 saat devam eden kovalamaca, şüphelilerin otomobilinin lastiklerinin patlaması sonucu Eyyübiye Mahallesi ara sokaklarında son buldu. Otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya çalışan 4 şüpheli, peşinden gelen polisler tarafından durdurulmak istendi. Bu sırada şüpheliler yanlarındaki döner bıçaklarını çekerek polislere saldırdı. Çok sayıda polis ekibinin biber gazlı müdahalesi ile şüpheliler etkisiz hale getirildi.

HIRSIZLIKTAN ÇOK SAYIDA SABIKALARI ÇIKTI

Gözaltına alınan şüpheliler İbrahim T., Serhat K., Mustafa Kemal K. ve Hüseyin O.'nun yapılan incelemesinde, hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkalarının bulunduğu saptandı. Şüphelilerin kaçarken kullandığı otomobilin de çalıntı olduğu anlaşıldı. Otomobilde yapılan aramada ise, şüphelilerin soydukları işyerinden çaldığı gıda maddeleri ile paralar bulundu. Polisi yaklaşık 1 saat peşine takan ve 1 vatandaşın yaralanmasına neden olan 4 şüpheli, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖŞ(HK/COŞ)