Evli ve üç çocuk babası Uğur Kavcı, yıllar boyunca mesleğinden arta kalan zamanlarda hobi olarak benzinli, pilli ve elle fırlatmalı 30 maket uçak yaptı. Maket uçakları strafor ve ıhlamur ağacı gibi malzemelerden ve en önemlisi atıklardan yaptığını ifade eden Kavcı, “Hayatımı maket uçaklara adadım. Kendim hiç uçağa binmememe rağmen çocukluğumdan bu yana uçakları hayranlıkla izlerim. 45 yıl önce iş yerimde atık malzemelerden ilk pille çalışan uzaktan kumandalı maketimi yaptım ve uçurdum. Bunca yıl yaptığım uçaklarımın gökyüzünde süzülmeleri benim için ayrı bir zevk. Ama ne yazık ki ilimizde maket uçakları uçurabileceğimiz bir pist ve arazimiz yok” dedi.

"ATÖLYEDE MAKET YAPIMINI ÖĞRETMEK İSTİYORUM"

Kendisinin çalışmayı seven birisi olduğunu belirten Kavcı, “İş yerimde gece geç saatlere kadar çeşitli uçak maketleri yapıyorum. Torunlarım da bu işe meraklı. Şimdiki çocuklara bakıyorum, bilgisayara dalıp boş işlerle uğraşıyorlar. Amacım bu çocuklarımızı bilgisayardan kurtarıp maket yapmayı öğretmek. Bunun için de Milli Emlak Müdürlüğü’ne arazi konusunda müracaatta bulundum. Yer tahsisi bekliyorum. Tahsis gerçekleştiğinde öncelikle bir atölye kurarak, çocuklara ve gençlerimize pilli, benzinli ve elle fırlatmalı uçak maketi yapmayı öğreteceğim. Hepsinin ileri de bir sanatı olsun istiyorum. Yetkililerden bana açık hava müzesi ve atölye konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Amacım şehrimizi maket uçakları ile tanıtmak” diye konuştu.

"SATMA TARAFTARI DEĞİLİM"

Yaptığı maket uçakları satın almak isteyen çok kişinin olduğunu ifade eden Kavcı, “Pilli ve benzinli maket uçakların parçaları Türkiye’de çok pahalı olduğundan çoğunu Japonya’dan getirtiyorum. Bir uçağın maliyeti 800 ile bin lira arasında değişiyor. Çok güçlü motora sahip uçakların bilinçsizce uçurulmaması gerektiğinden, satış yapmıyorum. Satma taraftarı da değilim. Maket uçaklarım kuracağım atölyemi süsleyecek” diye konuştu. Uğur Kavcı, bugüne kadar hiç uçağa binmeme sebebini ise henüz ihtiyaç duymaması olduğunu belirtti.