Bursa Valisi Şahabettin Harput’un resmi davetlisi olarak Bursa’ya gelen heyet gezisine Türk-Alman ortaklı Bodo Bode fabrikasını ziyaretle başladı. Ziyaret sırasında gazetecilerin Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass’ın yazdığı şiir nedeniyle İsrail’in getirdiği ülkeye giriş yasağı ile ilgili soruları yanıtlayan Hessen Eyalet Başkanı Volker Bouffier, Grass’ın açıklamalarını desteklemediklerini hatırlatarak, “Bu konudaki gelişmelerden İsrail sorumlu değildir. Bir yerde tabi ki bizim İsrail ile ilişkilerimizde, İsrail’in var olma hakkı, ilişkilerimizin temelini oluşturuyor. Burada asıl sorumlu olan İsrail değil İran’dır” dedi.

Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass, yayımlanan bir şiiri nedeniyle İsrail'in kendisine getirdiği ülkeye giriş yasağı kararının, diktatör yönetimlerin kendisine karşı attığı benzer adımları akla getirdiğini söylemişti.

Grass, nükleer gücü olan bir İsrail'in dünya barışını tehdit ettiğini belirten ve hem İsrail'in, hem İran'ın nükleer tesislerinin denetlenmesi çağrısında bulunan şiirini geçen hafta yayımlamıştı.

Alman heyet iki gün sürecek ziyaret sırasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası arasında ayrıca Giessen Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi Rektörleri arasında işbirliği protokolleri imzalanacak. Heyet bir çok fabrika ve tesiste de incelemeler yapacak.