Hekimhan Kaymakamlığı resmi internet sitesi üzerinde 'Kamuoyuna Duyurulur' başlığı altında bir açıklama yapan Kaymakam Nurettin Dayan, 2010 yılında Hekimhan’da göreve başladığını ve önceki görev yerlerinin ötesinde daha büyük bir aşkla işe koyulduğunu belirtti. "Çünkü Malatya büyüdüğüm yaşadığım ve adeta aşık olduğum bir ildi ve benim için çok müstesnaydı" İfadesini kullandı.

Görevi boyunca Hekimhan İlçesi’nin sorunları için siyasi parti gözetmeksizin her partiyle görüştüğünü ve ayrım yapmadan sorunları çözdüğünü belirten Dayan, son günlerde kendisinin haksız olarak eleştirildiğini kaydederek şu ifadelere yer verdi:

"Her başarısızlığının nedenini muhalefet partisine mensup olmalarına bağlayanlar, geçmiş dönemde üç yıl boyunca Hekimhan için çırpınan meslektaşıma ayrılacağı gün nasıl bir kinle saldırmışlarsa, görev süremizin dolacağını düşünerek aynı aymazlıkla üzerimize gelmekte, bizleri 'iktidar partisine mensup olmakla' hatta onun ötesinde bizleri, gelecek seçimler için Belediye Başkanı adaylığına hazırlanmakla suçlamaktadırlar. Başarı sağladıklarında başarı sebebi olarak kendilerini, başarısızlıklarında da müsebbip olarak bizleri görmekte, muhatabı biz olmadığımız halde hazırladıkları herhangi bir proje her ne sebeple olursa olsun kabul görmeyince bizleri sorumlu tutmaktadırlar. Her seferinde ilçede gerginlik oluşmasını engellemek için bazı şeyleri görmediğimiz, uzlaştırıcı taraf olmak için çırpındığımız doğrudur. Tüm olup bitenlere rağmen kendilerine hakkettiklerinin ötesinde bir saygı gösterdiğimiz de doğrudur. Ancak şu husus çok iyi bilinsin ki bu yumuşak başlılığımızdandır, saflığımızdan değildir."

Kaymakam Dayan, Hekimhan’da kalması durumunda hizmetlerine devam edeceğini, ayrılması durumunda ise Hekimhan sevdalısı olarak üzerine düşen her görevi yerine getireceğini belirtti.



CÖ(MP/COŞ)