Geçtiğimiz günlerde Feneryolu tren istasyonunda çocuğuyla trene binmek isterken trenle peron arasına düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı için arkadaşları Haydapaşa Garı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ablaları Binnaz Akgül ve Canan Fergan da katıldı. Çocuğu Ege'yi bindirdikten sonra kendisi trene binerken raylara düşen ve feci şekilde hayatını kaybeden Ilıcalı'nın anısına akradaşları 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. BTS (Birleşik Taşımacılık Sendikası) Haydarpşa Dayanışması Grubu'nun üyleriinin de destek verdiği basın açıklamasını hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın arkadaşı Aslı Takanay okudu.

Açıklamada, "Toplu taşımadan yararlanmak temel bir insan hakkıdır, toplu taşımadan yararlanan insanların can güvenliğini sağlayacak önlemleri almak ise Ulaştırma Bakanlığı'nın ve Devlet Demiryolları yönetiminin görevi ve sorumluluğu ve zorunluluğundadır. Bizler bu olayın bir kaza olarak gösterilmesine kaderle ilişkilendirilmesine ve Ebru'nun paniğe kaldığı yada dengesini kaybettiği şeklindeki bir söylemin yaygınlaştırılmasına izin vermemeye karalıyız" denildi.

Trenle peron arasındaki mesafenin çok fazla olduğu  söylenen açıklamanın son bölümünde Aslı Takanay gözyaşlarını tutamadı. Aslı Takanay, "Bizler Ebru'muz hayatta olsa ve böylesi bir şekilde birinin hayatının elinden alındığına şahitli etse başka türlü davranmayacağını gayet iyi bildiğimizden başka ölümler yaşanmasın diye bu olayda ihmali olan, Ulaştırma Bakanıve Devlet Demiryolları Müdürü görevden alınana, yargılanana ve cezalandırılana kadar bu davanın takipçisi olacağımızı buradan duyuruyor, benzeri can kayıplarının yaşanmaması için gerekli önlemlerin derhal alınmasını talep ediyor ve sizleride bizlerle bu süreçte bizlerle dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz" dedi. Aslı Takanay basın açıklamasını gözyaşları içinde tamamladı.


(BB) (FOTĞRAFLI)