Olay, saat 09.00 sıralarında Konyaaltı sahilinde meydana geldi. Yakınlarıyla birlikte plaja giden 63 yaşındaki Cevdet Balcı, dalgalar nedeniyle açığa sürüklenmeye başladı. Geri dönüş için yaptığı çırpınışlar nedeniyle yorgun düşen Balcı, bağırarak yardım isteyince torunlarıyla birlikte kıyıda güneşlenen bir kadın durumu fark etti. Torununa ait zürafa şeklindeki can simidini alarak denize giren kadın, Cevdet Balcı'ya yaklaştıktan sonra can simidini fırlattı.

Kadının fırlattığı simide tutunarak su üstünde durmayı başaran Cevdet Balcı, gücü tükendiği için kıyıya yaklaşmayı başaramadı. Can simidini fırlattıktan sonra kıyıya geri dönmek isteyen kadın da zor durumda kalınca diğer vatandaşlar tarafından kıyıya çekildi. Bu sırada gezinti için kıyıya gelen ve yüzme öğretmeni olduğunu söyleyen Orhan Ayaz, kıyafetlerini çıkarıp denize atlayarak Cevdet Balcı'yı kıyıya çekmeyi başardı.

Cevdet Balcı, hayatını kendisine can simidini atan kadına borçlu olduğunu söyledi. Herkesin aynı davranışı göstereceğini söyleyen kadın ise gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine ismini vermeyerek uzaklaştı.