Karadeniz yöresi tarzında ahşap ev sahibi olmayı hayal eden Salih Çobanoğlu, bu hayalini gerçekleştiremeyince geçen haziran ayında hayalindeki evin dev maketini yaptı. Maket evi yapmak için 250'ye yakın tahta mandal, çeşitli ahşap parçalar ve biblolar kullanan Çobanoğlu, 400 lira harcayarak yaklaşık 2 ayda 4 katlı maket evi tamamladı. Bu hayalinin ardından boş durmayan Çobanoğlu, evinde de çalışarak, Mimar Sinan'ın mimari tarzını yansıtan dolgu taş evin maketini yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇTI

Salih Çobanoğlu'nun yaptığı dolgu taş ev maketi için açılış töreni düzenlendi. Finike Belediye Başkanı AK Parti'li Nail Dülgeroğlu tarafından açılışı yapılan maket ev, davetlilerin beğenisini kazandı. Başarısından dolayı Çobanoğlu'nu kutlayan Başkan Dülgeroğlu, çalışmalarına devam etmesini ve teke yöresine ait bir ev maketi yapmasını önerdi.

3 AYDA TAMAMLADI

Evinin bir odasını atölyeye çeviren Salih Çobanoğlu, bir süre önce hayallerindeki 4 katlı villanın maketini yaptığını, ardından bunun hobiye dönüştüğünü söyledi. Mimar Sinan'ın mimari tarzının özelliklerini taşıyan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'dolgu taş' evlerden birini örnek aldığını anlatan Çobanoğlu, Karadeniz'de gördüğü ve beğendiği 150 yıllık evin maketini yapmayı kafasına koyduğunu ve bunu 3 ayda gerçekleştirdiğini anlattı.

DANTELLERİ EŞİ ÖRDÜ

Maket evi yaparken, tuğla ve ahşap kullandığını belirten Salih Çobanoğlu, maketin içini de tarihi evin özelliklerine göre düzenlediğini söyledi. Maket evin içindeki dantel perdeleri eşinin ördüğünü vurgulayan Çobanoğlu, "Ailem de çalışmalarımı beğenerek izliyor. Hem zamanımı daha verimli kullanıyorum hem de ailemle zaman geçiriyorum" dedi. ALİ AĞAOĞLU GERÇEĞİNİ BEN MAKETİNİ YAPARIM

İşadamı ve müteahhit Ali Ağaoğlu'nun Trabzon'un Of İlçesi'nde dolgu taş evlerin gerçeğini yaptığını hatırlatan Çobanoğlu, "Ali Ağaoğlu taş evin gerçeğini, ben ise maketini yaptım. Ben de maketini Ali Ağaoğlu'na satarım" diye espri yaptı.