Suriye’de yaşananlara karşı birçok gazeteci, yazar, sanatçı ve aydın savaşa karşı ‘Barışın Çığlığını’ yükseltmek için Antakya’nın Yeşilpınar Beldesi’nde biraraya geliyor. Belde’de her yıl düzenlenen Defne Kültür ve Sanat Festivali, Arap dünyasında yaşananlar ve Suriye’deki gelişmeler nedeniyle bu yıl “Barışa Çığlık” adıyla bir foruma dönüştürüldü.

25-26 Ağustos tarihlerinde Ahmet Şık, Cahit Berkay, Hilmi Yarayıcı, İlkay Akkaya, Güvenç Dağüstün, Leman Sam, Gülten Kaya, Suavi, Orhan Alkaya, Semir Aslanyürek, Pınar Aydınlar, Haldun Açıksözlü, Edip Akbayram, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün, ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, EMEP Genel Bşk. Yrd. Ender İrmek ve Enver Aysever’in de aralarında bulunduğu birçok gazeteci, yazar, sanatçı ve aydın savaşa karşı ‘Barışın Çığlığını’ yükseltmek için Antakya’nın Yeşilpınar Beldesi’nde biraraya geliyor.

Organizasyon adına yayınlanan bildiride: “Yayladağı sınırdaki orman yangını gibi, her an sınırları aşabilecek bir savaş yaşanıyor komşumuzda... Sıfır sorun diye başladığımız komşuluğumuz, sınıra yığılan silahlar ve insanlarla savaş hazırlığına dönüşmüştür. Suriye'de yaşanan 'karışıklık', 'isyan', 'demokrasi mücadelesi', 'emperyalist oyunlar', 'Arap baharı', 'büyük Ortadoğu projesi' ya da 'savaş' yani her ne dersek diyelim; oradaki insanların öldüğü ve öldürüldüğü gerçeğini değiştirmiyor. Tıpkı Irak'da ve Libya’da olduğu gibi 'filler tepişirken çimenler ezilmeye' devam ediyor... “ denilerek tüm barış yanlılarına çağrı yapıldı.