Türkiye'ye sığınan Suriyeli Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve binbaşı Mustafa Kassum'un eski MİT görevlisi S.Ö. tarafından kaçırılarak Beşar Esad hükümetine teslim edilmesiyle gündeme gelen Hatay'daki Türk Kızılayı'nın kurduğu çadır kentler, bu kez olaylara karışan Suriyeliler'in 'tecrit' edildiği iddiasıyla gündeme geldi. Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde bilinen 6 kampın dışında resmi olarak varlığı bugüne kadar açıklanmayan kampta dönem dönem 5-10 Suriyeli kaldığı, bu sayının bazen 20'ye kadar yükseldiği iddia ediliyor.

Radikal Gazetesi'nde bugün yer alan haberde, gizli kamplardan biri olduğu iddia edilen Altınözü İlçesi'ne bağlı Karbeyez Beldesi'ndeki Kuyubaşı kampının görüntüsünü almak isteyen gazetecilere, bu bölgeyi koruyan jandarmalar tarafından izin verilmedi. Sözkonusu bölgeyi incelemek isteyen DHA muhabirleri, uzak noktalardan kampın fotoğraflarını çekebildi. İl ve ilçe yöneticileri de bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı.

Bu kampta, toplam 7 bin 500 kişinin kaldığı mevcut kamplarda olay çıkartan Suriyeliler'in barındığı ve sonra Suriye'ye gönderildikleri öne sürülerken, Türk ve Kızılay'ın bayrakları çekili olan ve çevresi branda ile kapalı bu kampta diğer kampta kalacak yer bulunmayan Suriyeliler'in geçici olarak barındırıldığı da ileri sürülüyor.

'Gizli' kampın varlığının gündeme gelmesi Altınözü halkını da rahatsız etti. İlçe halkı, kampın varlığını uzun zamandır bildiklerini ancak burada çok fazla Suriyelinin kalmadığını belirterek, "Burası küçük bir kamp, çok fazla Suriyeli kalmıyor, bazen hiç kimse olmuyor. Bazen de 5-10 Suriyelinin kaldığını biliyoruz. Ne amaçla bu kamp kuruldu, Suriyeliler neden buraya zaman zaman getiriliyor bilmiyoruz" diye konuştu.

Hatay Tabip Odası Başkanı Doktor Selim Matkap ise söz konusu kampın varlığından daha önce haberi olmadığını, daha sonra yaptığı araştırmada  öğrendiğini anlattı. Matkap, sağlık hizmetinin nasıl verildiği konusunda yaptığı araştırmada ilginç bilgiler edindiğini belirterek, "Bu kampa sağlık hizmeti 112 Acil Servis ambulansı ile sağlanıyor. İçeri sağlık görevlisi alınmıyormuş, sadece ihtiyaç olduğunda buraya gelen ambulans hasta olan kişileri alıp, ilgili hastanelere götürüyormuş. Sağlık hizmetinin hepsi bu çerçevede yürüyormuş" dedi.