AÜ Kampüsü içerisindeki hastanede, SS Akdeniz Eğitim Kooperatifi üzerinden yapılan uygulama ile otopark kullanılmasa bile giriş- çıkış yapan her araçtan 3 lira ücret alınıyor.

Bir hasta yakınını ziyarete gittiğinde aynı ücretin talep edildiği Avukat Aydın Türkmenoğlu, bu ücretin hukuka aykırılık teşkil ettiği, mevcut alanın kamu kurumu olma özelliğine sahip olduğu ve tamamen otopark gibi işletilemeyeceği gibi gerekçelerle parasının iadesi için Kepez Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ise aynı zamanda Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi Genel Başkan Yardımcısı olan Avukat Aydın Türkmenoğlu’nun parasının iadesine karar verdi.

Asıl amacı hastaneden hizmet almak olan tüketicinin aracı ile hastaneye girişi sonrasında, çıkışta otopark ücreti ödemek zorunda bırakıldığına dikkat çekilen Hakem Heyeti kararında, hastanenin bulunduğu alan içerisinde ücretsiz geçiş güzergahı bulunmadığı gibi otopark kullanmayacak olan kişilerden dahi hastane alanından çıkışta ücret alındığı belirlendiği belirtildi.

Heyet tarafından, kamuya ait alanlardan özellikle sağlık alanında hizmet veren bir kurumun vatandaşların hizmetten faydalanmasını ücrete tabi bir konuma sokmasının haksız bir uygulama olduğu belirtilen kararda, bir hizmetin satışının başka bir hizmetin satımına bağlanamayacağı vurgulandı.

Hastaneye günde 2 bin aracın giriş- çıkış yaptığını belirten Avukat Türkmenoğlu ise bu durumun çok sayıda vatandaşı ilgilendiren hukuka aykırı bir uygulama olduğunu söyledi. Üniversitenin bir kamu kurumu olması nedeniyle kar arayışının idarecinin amacı olmaması gerektiğini belirten Avukat Türkmenoğlu, "Sadece cüzi miktarda katılım payı alınabilir" diye konuştu.