Doğu Anadolu Bölgesi'nde 14 ile hizmet veren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi akşam yemeğinden yiyen bin 300 kişiden 115'inde dün saat 21.30 sırasında halsizlik, kusma ve karın ağrısı şikayetleri başladı. Ardı ardına Acil Servis'e giden personel, refakatçi ve hastalara serum bağlandı. Hastanede sayının giderek artmasıyla gece yarısı takviye personel göreve çağrıldı. Personel, hasta ve refakatçilerin zehirlenmesine akşam yemeğinde verilen tavuk etinin neden olabileceği belirtildi.

Zehirlenme haberi üzerine hastaneye gelen Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik yetkililerden bilgi aldı. Yemekten zehirlenenlerin sayısının 115 kişi olduğunu belirten Vançelik, "Hem hastalar hem de çalışanlara yönelik akşam yemeği dağıtım sonrasında saat 21.30 civarında bazı hasta, refakatçi ve çalışanlarda bulantı ve kusma şikayetleri oluşmuş. 115 kişi de karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayeti ile müracaat etmiş durumda. Hastanede yemek yiyen kişi sayısı ise yaklaşık bin 300 kişi. Hastalara ilk olarak sıvı kaybının giderilmesine çalışıldı. Şu anda tıbben önemli ve ciddi diyeceğimiz bir hasta yok. Konu ile ilgili idare tahkikat yapılacak. Zehirlenmeye hangi gıdanın neden olduğu ise Hıfzıssah Müdürlüğü'nde araştırılıyor. Analizler yapılacak. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

İZİNLİ PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fazlı Erdoğan ise, "Acil serviste bir yığılma oldu. Görevliler olayı çok iyi yönetti ve herkesin kendi yattığı servisinde tedavi uygulandı. Nöbetçi olan olmayan herkes tüm birimlerde görevlerinin başına geldi. Sabaha kadar takiplerini yapacağız. Şu an durumu tehlike arz eden herhangi bir hasta söz konusu değil. Yemekte tavuk, çorba ve tatlı vardı" diye konuştu.

Refakatçi olarak geldiği hastanede yediği yemekten zehirlenen Fuat Akça da, "Bir yakınıma refakatçi olarak kalmaya gelmiştim. Akşam yemekten sonra aniden fenalaştım. Acil servise gittiğimde tıklım tıklımdı. Doktorlar akşam yemeğinden zehirlenmiş olabileceğimizi söylediler" dedi.

ZK(KS/SSA)